W dawnym zakopiańskim domu kultury, tuż przy Krupówkach, Magdalena Schejbal z partnerem otworzyli miejsce, w którym pod jednym dachem mieści się restauracja, kawiarnia i przestrzeń kulturalna.
Na świecie własną restaurację ma m.in. Robert De Niro, a w Polsce Piotr Adamczyk, Borys Szyc i Sonia Bohosiewicz. Niedawno do tego grona dołączyłaś Ty. Co ciągnie aktorów do świata kulinariów? - Robert De Niro? Bardzo podoba mi się to towarzystwo, (śmiech). A mówiąc poważnie, prowadzenie własnego biznesu ma wiele wspólnego z aktorstwem - też wymaga ciężkiej pracy, zaangażowania i ogromnego samozaparcia. Skąd wiedziałaś, jak zabrać się do prowadzenia restauracji? - Mam szczęście, że jestem związana z rodziną, która od wielu lat para się gastronomią. Jej know-how dało mi poczucie siły i bezpieczeństwa, chociaż sama nie byłam w tej kwestii kompletnie zielona. Wcześniej próbowałam swoich sił, prowadząc w Zakopanem mniejsze bistro, coś a la pizzerioburgerownia. Jakiś czas temu stwierdziliśmy jednak, że chcemy działać na szerszą skalę. Mówię "my", bo Dworzec prowadzę wspólnie z moim partnerem, Sławomirem Ziębą-Drzymalskim