EN

17.05.2014 Wersja do druku

Wrocław. W Capitolu restauracja z klasą

Capitol szuka najemcy, który w budynku teatru przy ul. Piłsudskiego poprowadzi restaurację, bar w foyer oraz mobilny punkt gastronomiczny na dziedzińcu teatru. Na oferty czeka do 2 czerwca.

Restauracja usytuowana jest w podziemiu, przy wejściu do widowni Sceny Ciśnień. To sala o pow. 250 m kw. oraz obszerne zaplecze (łącznie prawie 500 m kw.). Zainteresowani prowadzeniem działalności gastronomicznej w budynku powinni w ofercie opisać swoją koncepcję prowadzenia działalności, wystroju i menu. - Chcielibyśmy, aby pasowała ona do charakteru Capitolu. To teatr, do którego teraz "się chodzi" - w tym sezonie odwiedziło nas już sto tysięcy widzów. Przyciąga ich w równym stopniu nowe, świetne architektonicznie wnętrze teatru, jak i to, że postawiliśmy na inteligentną rozrywkę. Nową restaurację wyobrażamy więc sobie jako miejsce z pomysłem, a jednocześnie takie, w którym nasi widzowie będą się czuli równie mile przyjęci, jak na widowni teatru - opowiada Konrad Imiela, dyrektor Teatru Muzycznego "Capitol". - Na pewno nie chcemy fast foodu i to właściwie jedyne ograniczenie, zapisane w regulaminie przetargu. Miejsce powinno korespond

Zaloguj się i czytaj dalej za darmo

Zalogowani użytkownicy mają nieograniczony dostęp do wszystkich artykułów na e-teatrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Tytuł oryginalny

W Capitolu fast foodu nie będzie. Restauracja musi mieć klasę

Źródło:

Materiał nadesłany

Gazeta Wyborcza - Wrocław online

Autor:

baj

Data:

17.05.2014